Užraugus vyną negalima duoti sąlyčio su deguonim. Vieni mauna guminę pirštinę su skylute, kad oras tik išeitų iš butelio, aš maunu kamštį su žarnele, kurios antras galas pravestas į tarą su vandeniu, dar būna pirkti kamščių su mažom talpyklėlėm vandeniui.
Vėdinimas reikalingas, kad vynas nepasidarytų kaip actas ( nežinau, gal yra ir kitokių būdų be vėdinimo). Aš darau pagal savo tėvų ir senelių gaminimo receptą :
maždaug po mėnesio nuo užraugimo vėdinu vyną su žarnele išleisdamas iš rauginimo indo į atvirą talpą, įdedu dar cukraus ir ramiai išmaišau, ir vėl per žarnelę suleidžiu į rauginimo tarą restartiniam rūgimui. Po mėnesio vėl pravėdinu ir supilu į butelius tolesniam brendimui (aišku jei bėra kq pilstyt, nes vėdinant jo kažkodėl apmažėja, ir jau po pirmo vėdinimo jis kažkodėl mistiškai pradeda dinginėti
matyt tada antras pomėgis pasirodo)
SAAB 9⁵ 2.3t. MY01